Sådan syr du mærkerne rigtigt på uniformen

Sådan syr du mærkerne rigtigt på uniformen

uniformsvejledninguniformsvejledningUniformen: Vores mørkeblå uniform købes i Spejder Sport. Der er to udgaver af uniformsskjorten, en der kan åbnes hele vejen ned og en "anorak". Du vælger selv hvad du helst vil have.

Tørklædet: I Sæbygaard Gruppen er vores tørklæde grønt med røød kant. Du får udleveret et tørklæde, når du melder dig ind i gruppen.

Mærkerne: Du vil få nye mærker i hele din spejdertid. Nogle mærker viser hvilken gruppe og division vi kommer fra - dem får du udleveret når du melder dig ind. Andre mærker får du f.eks. når du har gennemført et forløb eller været med på en særlig lejr.

 

Korpsmærket: Sidder allerede på når du køber uniformen.

Gruppemærke/gruppebånd: Mærke hvor der står Sæbygaard Gruppen med grønne bogstaver på mørkeblå baggrund. Det skal sidde øverst på venstre lommes lommeklap.

Divisionsmærket: Et gult og blåt mærke hvor der står Vendelbo Division og viser et gult Vendsyssel omgivet af blåt vand. Det skal sidde midt på højre lomme. 

 
 uniformsmærkeruniformsmærker 

Mærker fra ture, løb, lejre, spejdercentre: Når du er med på en "større tur" eller et spejderløb hvor mange spejdere deltager, får du tit et mærke. Det kan f.eks. være den årlige divisionsturnering, en sommerlejr på et spejdercenter, en landslejr eller et kursus som eksempelvis Ingonyama. Mærkerne skal syes på venstre ærme.

Beviser (færdighedsmærker - det der engang hed duelighedstegn), aktivitetsmærker og vandremærker: 
Det kan f.eks. være knivbevis, teltbevis, savbevis og bålbevis, som du får når du har lært at bruge værktøjet, kan tænde et bål og slå et telt op. Eller når du har gennemført et forløb om orientering så du kan gå efter kort og kompas. Hvis du har gået en bestemt distance på en bestemt tid, f.eks. været på hejk på en sommerlejr, kan du få et kilometermærke. Alle disse mærker, som der er eksempler af på billederne nedenunder, skal syes på uniformens højre ærme. 

 DuelighedstegnDuelighedstegn 
ForløbForløb 
 KilometermærkerKilometermærker
  

Årsstjerne: Viser hvor mange år du har været spejder. Vi uddeler årsstjerner én gang om året. Det sker tit på gruppeturen i september/oktober. Her får alle de spejdere, der har været spejder i ét år en 1-års-stjerne, alle dem der har været spejdere i to år får en 2-års-stjerne osv. Årsstjernen skal sidde i nederste højre hjørne af venstre lomme.

Mødeknap: Lille sølvknap som du kan få hvis du er kommet til (næsten) alle spejdermøderne i løbet af året og har husket at melde afbud hvis du ikke kunne komme. Den skal sidde ved siden af årsstjernen.

Danmarksmærke: Får du hvis du skal på spejdertur til udlandet. Det skal sidde over højre lomme.